Verbeter uw kennis van de Nederlandse taal!

Op deze pagina adviseren wij een aantal boeken waarmee u door zelfstudie uw kennis van de Nederlandse taal op een hoog niveau kunt krijgen (t/m hbo-niveau/wo-niveau). Het boek Vlekkeloos Nederlands voor de docent is zijn bovendien heel goed te gebruiken als naslagwerk.

 

Via de links hieronder kunt u een bestelling plaatsen bij Bol.com. Als u op werkdagen voor 17.00 uur bestelt, kunt u de volgende dag al aan de slag!

 

Bezoek www.uitgeverijpak.nl voor lesmateriaal Nederlands voor het vmbo, havo/vwo, mbo en hbo/wo.

 

 

  

 


Vlekkeloos Nederlands voor de docent

In het kader van taalbeleid is het van groot belang dat alle docenten de diverse spelling- en stijlregels van de Nederlandse taal kennen en kunnen toepassen. Alleen wie zelf die regels goed kent, kan werkstukken, verslagen, e.d. verantwoord en efficiƫnt corrigeren.

Voor al die docenten is het boek Vlekkeloos Nederlands voor de docent samengesteld. Dit boek bevat de theorie van de werkwoordsspelling en de algemene spelling, een overzicht van de interpunctieregels, een hoofdstuk met belangrijke stijlregels en twee hoofdstukken met de complete grammatica. Bovendien is achter in het boek een woordenlijst met meer dan duizend lastig te spellen woorden opgenomen. Door het uitgebreide register is dit boek ook een handzaam en prettig naslagwerk.

Ieder hoofdstuk bevat een groot aantal testen waarmee docenten hun kennis en inzicht kunnen toetsen. Bij vrijwel alle testen staat een verwijzing naar de theorie.

Wie tijdens het maken van de testen de theorie regelmatig raadpleegt, zal zijn kennis van de regels met sprongen vooruit zien gaan. De gemaakte testen kunnen direct worden gecontroleerd, omdat ook de antwoorden zijn vermeld. Dit alles maakt het boek bijzonder geschikt voor zelfstudie.

Bestel dit boek bij bol.com

Prijs: € 18,50

 

ISBN: 9789077018750

 

Goedgebekt compleet

 

 
 

 

 

 


Goedgebekt  compleet (Taalniveau 3F/4F)

Goedgebekt compleet biedt de mogelijkheid op een eenvoudige manier de betekenissen van woorden, uitdrukkingen, gezegden, e.d. te leren. De lezer wordt voortdurend gestimuleerd na te denken over de juiste keuze. Wie dit boek goed bestudeert, komt op B2/C1-niveau (Taalniveau 3F/4F).

Bestel dit boek bij bol.com

Prijs: € 18,50

 

ISBN: 9789077018194