Nederlands verbeteren voor docenten

Vlekkeloos Nederlands voor de docent

Vlekkeloos Nederlands voor iedereen

In het kader van taalbeleid is het van groot belang dat alle docenten de diverse spelling- en stijlregels van de Nederlandse taal kennen en kunnen toepassen. Alleen wie zelf die regels goed kent, kan werkstukken, verslagen, e.d. verantwoord en efficiënt corrigeren.

Voor al die docenten is het boek Vlekkeloos Nederlands voor de docent samengesteld. Dit boek bevat de theorie van de werkwoordsspelling en de algemene spelling, een overzicht van de interpunctieregels, een hoofdstuk met belangrijke stijlregels en twee hoofdstukken met de complete grammatica. Bovendien is achter in het boek een woordenlijst met meer dan duizend lastig te spellen woorden opgenomen. Door het uitgebreide register is dit boek ook een handzaam en prettig naslagwerk.

Ieder hoofdstuk bevat een groot aantal testen waarmee docenten hun kennis en inzicht kunnen toetsen. Bij vrijwel alle testen staat een verwijzing naar de theorie.

Wie tijdens het maken van de testen de theorie regelmatig raadpleegt, zal zijn kennis van de regels met sprongen vooruit zien gaan. De gemaakte testen kunnen direct worden gecontroleerd, omdat ook de antwoorden zijn vermeld. Dit alles maakt het boek bijzonder geschikt voor zelfstudie.

Prijs: € 20,95

ISBN: 9789077018750


Goedgebekt compleet

Goedgebekt compleet

Goedgebekt compleet biedt de mogelijkheid op een eenvoudige manier de betekenissen van woorden, uitdrukkingen, gezegden, e.d. te leren. De lezer wordt voortdurend gestimuleerd na te denken over de juiste keuze. Wie dit boek goed bestudeert, komt op B2/C1-niveau (Taalniveau 3F/4F).

 

Prijs: € 20,95

ISBN: 9789077018194